vendredi 17 janvier 2014

1. recept : főtt rák - boiled crab - crabe au court bouillon

Főző tanfolyam -Cooking class - Cours de cuisine  

By CHEF BRUNO TIREL

1. recept / recipe / recette :
CRABE AU COURT BOUILLON
 (FŐTT RÁK  -  BOILED CRAB)

Reggeli piacon - At the morning market -  au marché du matin
Élő rák - crabs alive- crabes vivants



Még mindig él és nem sejti hogy mi vár rá !!
Still alive and have no idea of what will happen...


  
Ingredients
Specifications
Mennyiség
Quantity
Quantité
Egység
Unit
Unité
%
Rák - Crab - Crabe alimango
Nagy  - large (400 gr)
2
pieces

fehér ecet - White vinegar - vinaigre blanc

100
ml

Citrom - lemon -citron
sárga - yellow - jaune
fél - half - demi
piece

Hagyma - onion - oignons
red, medium size
1
pieces

Petrezselyem - parsley - persil
szár - stems - tiges
20
gr.

Kakukkfű -  thyme - thym  

1
Soup spoon






Fűszerezés - seasoning - assaisonnement  :









só - salt - sel




bors - pepper - poivre
Black, corn




Procedure: 
  • Megmosni és meghámozni minden zöldséget - Wash and peel all the vegetables - Laver et éplucher les légumes 

  • Felforralni elég vizet hogy majd el lepje a rákokat, megsózni (tengervíz ízre sózni ), szétzúzni a bors szemeket, hozzá adni a hagyma karikákat, a petrezselyem szárakat, a ecetet, 3 szelet citromot és a kakukkfűt.   Boil enough water to cover the crabs, season with salt (taste like light sea water) and crushed black pepper corn, add the sliced onion, parsley stems, vinegar, 3 slices of lemon and the thyme. Faire bouillir assez d'eau pour couvrir les crabes, saler (obtenir de l'eau de mer), écraser les grains de poivre, ajouter les rondelles d'oignons, les tiges de persil, le vinaigre, 3 rondelles de citron et le thym.
  • court bouillon
  • Elhelyezni a rákokat a forró vizben et lefedni a lábast, főzni 20 percig , fél kilós rák esetén. Place the crab in boiling water and cover the pan, simmer for 20 minutes for the crab around 500 gr. Placer le crabe dans l'eau bouillante, couvrir, laisser bouillir 20 minutes, pour 500 gr de crabe.


  • Kivenni a rákot és hagyni ki hűlni szoba hőmérsékleten. Remove the crab and let them cool down at room temperature. Retirer le crabe et laisser refroidir á température ambiante.


  • Tálalni házi majonézzel. Serve with a nice mayonnaise. Servir avec une bonne mayonnaise maison





Notes:

  • Buy only the alimango crab that still move !!!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire