Főző tanfolyam -Cooking class - Cours de cuisine
By CHEF BRUNO TIREL
1. recept / recipe / recette :
CRABE AU COURT BOUILLON
(FŐTT RÁK - BOILED CRAB)
|
Reggeli piacon - At the morning market - au marché du matin
Élő rák - crabs alive- crabes vivants |
|
Még mindig él és nem sejti hogy mi vár rá !!
Still alive and have no idea of what will happen... |
Ingredients
|
Specifications
|
Mennyiség
Quantity
Quantité
|
Egység
Unit
Unité
|
%
|
Rák - Crab - Crabe alimango
|
Nagy - large (400 gr)
|
2
|
pieces
|
|
fehér ecet - White vinegar - vinaigre blanc
|
|
100
|
ml
|
|
Citrom - lemon -citron
|
sárga - yellow - jaune
|
fél - half - demi
|
piece
|
|
Hagyma - onion - oignons
|
red, medium size
|
1
|
pieces
|
|
Petrezselyem - parsley - persil
|
szár - stems - tiges
|
20
|
gr.
|
|
Kakukkfű - thyme - thym
|
|
1
|
Soup spoon
|
|
|
|
|
|
|
Fűszerezés - seasoning - assaisonnement :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
só - salt - sel
|
|
|
|
|
bors - pepper - poivre
|
Black, corn
|
|
|
|
Procedure:
- Megmosni és meghámozni minden zöldséget - Wash
and peel all the vegetables - Laver et éplucher les légumes
- Felforralni elég vizet hogy majd el lepje a rákokat, megsózni (tengervíz ízre sózni ), szétzúzni a bors szemeket, hozzá adni a hagyma karikákat, a petrezselyem szárakat, a ecetet, 3 szelet citromot és a kakukkfűt. Boil
enough water to cover the crabs, season with salt (taste like light sea
water) and crushed black pepper corn, add the sliced onion, parsley
stems, vinegar, 3 slices of lemon and the thyme. Faire bouillir assez d'eau pour couvrir les crabes, saler (obtenir de l'eau de mer), écraser les grains de poivre, ajouter les rondelles d'oignons, les tiges de persil, le vinaigre, 3 rondelles de citron et le thym.
|
court bouillon |
- Elhelyezni a rákokat a forró vizben et lefedni a lábast, főzni 20 percig , fél kilós rák esetén. Place
the crab in boiling water and cover the pan, simmer for 20 minutes for
the crab around 500 gr. Placer le crabe dans l'eau bouillante, couvrir, laisser bouillir 20 minutes, pour 500 gr de crabe.
- Kivenni a rákot és hagyni ki hűlni szoba hőmérsékleten. Remove
the crab and let them cool down at room temperature. Retirer le crabe et laisser refroidir á température ambiante.
- Tálalni házi majonézzel. Serve
with a nice mayonnaise. Servir avec une bonne mayonnaise maison
|
Notes:
- Buy only the alimango crab that still move !!!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire