2. recept : Bazsalikom és citromos fehérbab krém (aperitif/ könnyű vacsora alkalmából, pirítósra illetve kenyérre kenhető) :
Hozzávaló :
- 1 konzerv cannellini fehér bab, lecsepegtetett, félre tenni a vizét
- 1 összenyomott gerezd foghagyma
- 1 evőkanál (15ml) oliva olaj
- 1 evőkanál Tahini
- 1/2 citromlé
- 1 teás kanál só
- frissen őrölt fekete bors
Mi is a "tahini" ? A tahini őrölt szezámmagból készített krémes állagú paszta. A szezámmag telis-teli van értékes tápanyagokkal: többek között fehérjével, antioxidánsokkal, rostokkal, E-vitaminnal, emellett olyan ásványi anyagokkal, mint a kalcium, cink, magnézium és kálium. A tahini használatával egyszerűen, fogcsikorgatás nélkül hozzájuthat minden értékes összetevőhöz.
Készítés :
- felmelegíteni az olajat egy közepes serpenyőben
- megdinsztelni a foghagymát közepes lángon, kb. 1 percig, csak hogy kiadja az aromáját, de ne hagyjuk megbarnulni
- hozzáadni a fehér babot és főzni tovább kis lángon, kevergetni, majd összetörni a babot krumpli törővel, Főzni tovább. Mikor már tészta alakja van, levenni a tűzről. Hozzákeverni a sót, a borsot, a tahinit, a citromlét,és a bazsalikomot. Ha túl sűrű, adjál hozzá a fehér bab léből pár kanállal. Tálalni melegen, vagy szobahőmérsékleten kis kétszer sülteken vagy zöldségekkel.
Jó étvágyat !!
Bon appetit
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire