mercredi 19 novembre 2014

Főzőtanfolyam Rebeccával (2) - Cooking class with Rebecca (2) - cours de cuisine avec Rebecca (2)

2014 november 19 : Rebecca Lwin , diplomás dietetikus és mellékesen a heti két alkalmi bootcamp vezetője  (erősítési órákat tart, Bootcamp név alatt , amin Tibor és én, heti két alkalommal részt veszünk). Dietétika konzultációt követően részt vettünk egy "egészséges" - illetve rossz koleszterin csökkentő ételkészítési órán. Ilyen ételeket nem csak nem szoktunk elkészíteni, de fogyasztani sem igazán. Részemre , sok teljesen új ízekkel ismerkedtem meg.... de idő fog kelleni hogy átálljunk a sok húsos, tésztás étkezésről, a tofus, lencsés, fehér babos-ra.

2. recept : Bazsalikom és citromos fehérbab krém (aperitif/ könnyű vacsora alkalmából, pirítósra illetve kenyérre kenhető) :

Hozzávaló :
- 1 konzerv cannellini fehér bab, lecsepegtetett, félre tenni a vizét
- 1 összenyomott gerezd foghagyma
- 1 evőkanál (15ml) oliva olaj
- 1 evőkanál Tahini
- 1/2 citromlé
- 1 teás kanál só
- frissen őrölt fekete bors

Mi is a "tahini" ? A tahini őrölt szezámmagból készített krémes állagú paszta. A szezámmag telis-teli van értékes tápanyagokkal: többek között fehérjével, antioxidánsokkal, rostokkal, E-vitaminnal, emellett olyan ásványi anyagokkal, mint a kalcium, cink, magnézium és kálium. A tahini használatával egyszerűen, fogcsikorgatás nélkül hozzájuthat minden értékes összetevőhöz.



Készítés :
felmelegíteni az olajat egy közepes serpenyőben
- megdinsztelni a foghagymát közepes lángon, kb. 1 percig, csak hogy kiadja az aromáját, de ne hagyjuk megbarnulni
- hozzáadni a fehér babot és főzni tovább kis lángon, kevergetni, majd összetörni a babot krumpli törővel, Főzni tovább. Mikor már tészta alakja van, levenni a tűzről. Hozzákeverni a sót, a borsot, a tahinit, a citromlét,és a bazsalikomot.  Ha túl sűrű, adjál hozzá a fehér bab léből pár kanállal. Tálalni melegen, vagy szobahőmérsékleten kis kétszer sülteken vagy zöldségekkel.
Jó étvágyat  !!









2nd recipe : White bean spread with basil and lemon





Bon appetit 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire