2014 november 19 :
3. recept : Szójával glaszé tofu :
A tofu egy kínai eredetű élelmiszer, melyet szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. Magyarul hívják még szójasajtnak. A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része ajapán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet a Föld más részein, mint húspótló. Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas. Természetesen nem csak nyers, hanem ízesített formában is készítik. (Forrás : wikipédia)
Hozzávaló :
- 1 csomag kemény tofu, lecsepegtetett, és egy konyharongyban megszárított
- 1 evőkanál olaj (Canola például)
- 1 evőkanál világos szója szósz
- 1 evőkanál sötét (édes) szója szósz
Elkészítés :
- felmelegíteni az olajat egy "tefál" (Tapadásmentes bevonattal ellátott) edényben közepes lángon. Elhelyezni a tofu szeleteket az meleg olajban majd 3-4 percig sütni mind két felén, amíg megbarnul egy kicsit. Majd ráönteni a világos és a sötét szója szószokat, megfordítani, hogy mindkét oldalon be legyen kenve szósszal. Mikor már mindenűt szépen "glaszé" , KÉSZ !! ENNYI !!!
Minthogy húsos ételt helyettesit, lehet rizzsel, tésztával vagy még zöldséggel tálalni.
Bon appetit !!!!!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire