vendredi 7 novembre 2014

Életizek műhelye (második rész) - Atelier gourmand (2ème partie)

2014 november 07 : 




Hal banánfa levél kosárban ( HAW MOK PLA ) :

Hogyan készítsük a banánfa levél kosarat : friss banánfa levélben, egy kis tányér segítségével, vágjunk ki két darab kört. Majd mossuk meg alaposan vízzel, Törüljük meg, majd 10 másodpercig mikrohullámsütőben puhítsuk meg. (vigyázz nagyon forró mikor kiveszed a mikróból). Majd 4 sarkot alkossál fogpiszkával, mint látni a képeken.










 


Hozzávaló :
- 400 gr hideg fehér húsú hal
- 2 csésze hideg kókuszkrém
- 2 ek hideg piros curry paszta (lásd receptet :  http://www.hajokonyha.hu/thai_piros_curry_paszta )
- 1 hideg tojás
- 2 ek halszósz
- 1 ek pálma cukor
- 1/2 csésze bazsalikom levél
- 1/2 piros paprika (csípős) vagy kevésbé csípős zöld paprika

Recept :
1) Robotgépnek táljában rakni a 3/4 halat, a kókuszkrémet, a tojást, a piros curry pasztát, a halszószt, a pálma cukrot, a paprikát, és addig turmixolni amit krémesé válik a keverék.

2) a banánfa levélből készített kosarakban elhelyezni 2 megmosott bazsalikom levelet majd rá, egy kis darab halat, majd megtölteni a kosarat a krémes keverékkel.

3) vizet rakni egy wokban  majd felette egy kosárban rakni a kis kosarakat. Lefedni és 20 percig hagyni főlni a gőzben.

Találáskos lehet még önteni a tetejére egy kis kókuszkrémet és finomra metélt citromfa levelet.

JÓ ÉTVÁGYAT !!



 















Recette en francais : (Merci Catherine) !!!


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire