lundi 22 septembre 2014

Helyi alapanyagból ! From local ingredient ! A partir de matiere premiere locale !

2014 szeptember 22 :

Ígértem Thomas-nak hogy készítek neki szombaton fekete kagylóból ebéded. Hát igen mint belga, tudnom kell készítenem ilyen csukot szemmel, és ráadásul itt a tengerből származik a friss alapanyag, akkor miért is ne !! Mondtam Thomas-nak azt is hogy én csak korán reggel vett alapanyagból vagyok hajlandó készíteni ilyet mert már reggel 9-kor nagyon meleg van és nem igazán tartják be, erre felé a "hideg lánc"-ot.
Szombat reggel, be is kopogok szobájában. Szerencsére nem ébresztettem a fiatal embert, minthogy minden hajnalban ( 5-kor) igyekszik Angliában élő barátjával játszani illetve skypolni !! Rá beszélem hogy jöjjön velem. A faluban lévő szombat reggeli piacon nem volt fekete kagyló, és kimentünk egy másik helyre ahol szintén nem volt.... illetve volt, és el is akarták nekünk adni, de már NYITVA voltak !!!!
"Bánatunkban" nagyon szép scampi / garnélarák-ból 1 kilót vettünk !
És így készíttettem el őket :

Scampi /garnélarák pucolás : A fejét le kell törni majd a hátán illetve a hasán lévő eret kivenni, kitisztítani, az a zöld "nyavalyát" végig. A háztartásban segítőnk, megkérte hogy megkaphatja-e a fejeket, hogy levest csinálhasson belőle magának. Vigye csak !! :)
Majd jeges vízben kell tartani a megpucolt garnélákat amíg a serpenyőben érnek.

Készités : Olíva olajban dinszteltem apróra vágott foghagymát, hagymát. Majd hozzá raktam apróra vágott paprikát, paradicsomot. Majd mikor puha lett a paprika, akkor tettem hozzá a garnélát. Mind a két felén 2-3 percig főzni, nem szabad többet mert rágós lesz ( lehet hogy én szombaton kicsit tovább hagytam.....) . És ennyi !! Rizzsel, krumplival vagy friss kenyérrel is jó !
Jó étvágyat !!!














Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire