Ígértem Thomas-nak hogy készítek neki szombaton fekete kagylóból ebéded. Hát igen mint belga, tudnom kell készítenem ilyen csukot szemmel, és ráadásul itt a tengerből származik a friss alapanyag, akkor miért is ne !! Mondtam Thomas-nak azt is hogy én csak korán reggel vett alapanyagból vagyok hajlandó készíteni ilyet mert már reggel 9-kor nagyon meleg van és nem igazán tartják be, erre felé a "hideg lánc"-ot.

"Bánatunkban" nagyon szép scampi / garnélarák-ból 1 kilót vettünk !
És így készíttettem el őket :

Majd jeges vízben kell tartani a megpucolt garnélákat amíg a serpenyőben érnek.
Készités : Olíva olajban dinszteltem apróra vágott foghagymát, hagymát. Majd hozzá raktam apróra vágott paprikát, paradicsomot. Majd mikor puha lett a paprika, akkor tettem hozzá a garnélát. Mind a két felén 2-3 percig főzni, nem szabad többet mert rágós lesz ( lehet hogy én szombaton kicsit tovább hagytam.....) . És ennyi !! Rizzsel, krumplival vagy friss kenyérrel is jó !
Jó étvágyat !!!

Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire